MEEMA: Luna mai, luată în calcul la emiterea certificatelor de situație de urgență; noul termen-limită de obținere a CSU, 15 iunie 2020


Cele mai recente modificări privind metodologia de acordare a certificatelor de situații de urgență (CSU) operatorilor economici a căror activitate este afectată în contextul pandemiei SARS – CoV-2 au fost stabilite prin Ordinul ministrului economiei, energiei și mediului de afaceri nr. 1.730/2020, publicat în Monitorul Oficial nr. 419 din 20 mai 2020, informează Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (MEEMA), într-un comunicat.

Potrivit noului ordin, certificatele de situație de urgență se acordă operatorilor economici care au înregistrat închiderea totală sau parțială a activității ca urmare a efectelor deciziilor autorităților publice competente pe perioada stării de urgență sau diminuări ale veniturilor sau încasărilor cu minimum 25% în lunile martie, aprilie sau mai 2020, prin raportare la media lunilor ianuarie și februarie 2020.

De asemenea, termenul până la care MEEMA poate elibera certificate de situații de urgență, la cerere, acestora, se prelungește până la data de 15 iunie 2020. „Noutatea este că certificatele CSU se vor elibera luând în calcul ca referință și luna mai, prin urmare raportarea cuprinde acum lunile martie, aprilie și mai, iar termenul final pentru eliberarea lor este 15 iunie”, a declarat ministrul Virgil Popescu.

Citiți mai multe în revista CECCAR Business Magazine.

Leave your comment