MF: Noi materiale informative elaborate în sprijinul contribuabililor

Ministerul Finanțelor (MF) anunță publicarea unor materiale informative dedicate contribuabililor persoane fizice care au obligația să declare și să plătească impozitele și contribuțiile sociale

datorate pentru anul 2020. Materialele se găsesc pe site-ul anaf.ro, în secțiunea Asistență Contribuabili – Servicii oferite contribuabililor – Ghiduri curente și alte materiale informative. „Rolul materialelor publicate este de a încuraja și asista contribuabilii să declare corect veniturile realizate și să plătească impozitele și contribuțiile datorate, inclusiv prin intermediul mijloacelor electronice de plată existente”, precizează MF, într-un comunicat.

Seria de materiale nou apărute cuprinde informații generale actualizate despre Declarația unică, clarificând o serie de aspecte legate de: persoanele care au obligația să o depună, cum poate fi depusă, de unde se pot procura fișierele și formularele care trebuie completate, precum și modalitățile de plată a sumelor datorate.

În aceeași secțiune a site-ului ANAF a fost publicată broșura privind facilitățile fiscale aferente cheltuielilor cu educația timpurie, învățământul profesional și tehnic și învățământul dual. Materialul prezintă cele mai recente modificări legislative în domeniile menționate, fiind util atât contribuabililor persoane fizice, cât și juridice.

Citiți mai multe în CECCAR Business Magazine.

Leave your comment