CURS MEMBRI CECCAR – 10 iunie 2020 ora 16.00 – Fiscalitate – Noutăți fiscale. Măsuri de susținere a mediului de afaceri în contextul actual. Revenirea la normalitate

Noutăți fiscale. Măsuri de susținere a mediului de afaceri în contextul actual. Revenirea la normalitate.

10 iunie 2020, ora 16.00

Lector Mirela Paunescu

După o perioadă agitată în care a trebuit să ne adaptăm la noua realitate, încet – încet şi noi, şi economia, facem eforturi pentru a reveni la normalitate. În această perioadă de trecere între starea de alertă şi perioada fără restricţii, autoritățile au adoptat măsuri economice și fiscal-bugetare importante de susținere a mediului de afaceri. Apare nevoia de a relua activităţile obişnuite pentru a repespecta obligaţiile impuse de lege precum şi pentru a-i sprijini pe clienţii noştri. Conștienți de rolul nostru de consilieri de încredere ai antreprenorilor, noi, profesioniștii contabili membri ai CECCAR, depunem eforturi susţinute pentru identificarea soluțiilor de refacere rapidă a clienților noștri, dar și de menținere a propriei afaceri.

În acest sens, CECCAR organizează un curs destinate membrilor în care vor aborda aceste subiecte de maxima actualitate si importantă, printre care se află și:

Partea 1. Aspecte fiscale importante pentru persoanele juridice in determinarea obligatiilor fiscale de plata in anul 2020
Subventii disponibile pentru angajatorii afectati de pandemie
Particularitati la calculul impozitelor in cazul anului 2020 (bonificatii disponibile, scutiri de venituri, deduceri la calculul impozitului pe profit sau pe venitul microintreprinderilor)
Noutati in materie de TVA
Amnistia fiscala – oportunitati de a reduce costurile fiscale

Partea 2. Impozitarea persoanei fizice si depunerea declaratiilor pentru anul 2019
Impozitarea celor mai frecevnte venituri (salarii, venituri din activitati independente, venituri din chirii, din investitii sau din alte surse)
Contributii sociale si regulile de datorare ale lor
Depunerea declaratiei anuale pentru veniturile anului 2019. Obtinerea de bonificatii in cazul persoanelor fizice

De asemenea, vor fi abordate si alte noutăți legislative (actualizate la zi), în acest domeniu, atât de utile profesioniștilor contabili.
Cursurile se vor desfășura online în sistem de webinar, sunt cursuri interactive și cuprind exemple practice. La finalul cursului, membrii CECCAR ce au participat la curs vor primi prezentarea în format electronic.

Vă așteptăm cu drag,
CECCAR

Leave your comment